Visita de l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya a diferents centres patrimonials del País Basc

Una delegació de vint-i-vuit persones, formada principalment per representants de museus i centres d’etnologia de Catalunya i el País Valencià, va visitar entre el 28 i 29 de gener de 2010 diversos equipaments patrimonials de caràcter etnològic del País Basc. L’activitat estava organitzada pel l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya sota coordinació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

El programa va començar amb una visita al Igartubeiti Baserria, un caserío museïtzat per la Diputació Foral de Guipúscoa, el qual inclou un centre d’interpretació del caserío basc en general i del Igartubeiti Baserria en concret. Va seguir amb una visita a Zerain, un poble guipuscoà amb una singular història de valorització dels seus actius patrimonials que arrenca ja a la dècada de 1980. A la tarda del mateix dia 28 va tenir lloc un acte institucional i acadèmic al campus de Donostia de la Universitat del País Basc sota el nom “Projectes museístics i patrimonials al País Basc i Catalunya: societat, turisme i xarxes”, amb la participació de representants institucionals del govern, la diputació i ajuntaments bascos i catalans.

La visita va continuar l’endemà al matí al Museu d’Euskal Herria, equipament ubicat a Guernica que gira a l’entorn principalment de la identitat basca. Posteriorment es va visitar el Museu de la Pau de la mateixa localitat. El programa previst es va concloure a Artziniega, població alabesa que ha reunit una important col·lecció d’objectes etnogràfics en un gran museu, la qual destaca per la seva quantitat i representativitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: