Congrés internacional: Observar les fronteres, veure el món

Dies: 26, 27 i 28 de març de 2010′

Comarca: La Cerdanya

Lloc: Puigcerdà (Museu Cerdà de Puigcerdà)

Bellver de Cerdanya (Centre Cívic Les Escoles Velles)

Llívia: Famàcia Museu de Llívia

Presentació de la Jornada

Aquest Congrés és un esdeveniment exclusiu i únic que es fa a la Cerdanya com a indret simbòlic. Llívia és un dels tres enclavaments territorials que subsisteixen a Europa, i la Cerdanya un espai fronterer entre les províncies de Lleida i Girona, fent frontera amb la de Barcelona, però també entre els Estats de França, Espanya i Andorra. Un conglomerat de línies que tenen més vida sobre el paper que dins una realitat altament complexa, en què les persones es mouen i construeixen la seva identitat diària en funció de molts altres elements.
Amb especialistes de primer ordre internacional s’analitzaran i s’aportaran perspectives i solucions a la qüestió fronterera en l’Europa del segle XXI, que preveu precisament la supressió de tota limitació fronterera. La Cerdanya esdevindrà així el focus de la recerca i l’anàlisi de les fronteres a Europa durant tres dies, repartint-se entre Puigcerdà, Bellver de Cerdanya i Llívia. Les reflexions i discussions que tindran lloc durant el congrés (conferències, pòsters i taula rodona) crearan un nou àmbit d’estudi pràctic com teòric. Un dels aspectes fonamentals de la proposta és la seva interdisciplinarietat, ja que el tema de les fronteres serà abordat a partir d’aspectes d’ordre cultural, econòmic, històric, artístic, geogràfic, polític o sociològic.
El Congrés vol començar a desenclavar les estanques relacions històriques, i entendre la tendència històrica i l’actual de l’ús de les fronteres a Europa i la seva superació, tant a nivell local com estatal, dins la UE.

Organitzen: Mirmanda, CERIb, Fundació Pirineus Cultura, Diputació de Girona, Diputació de Lleida, IDAPA, Ajuntament de Puigcerdà,Ajuntament de Llívia, Consell Comarcal de la Cerdanya, Institució de les Lletres Catalanes, Arxiu Comarcal de la Cerdanya, Grup de Recerca Manuscrits. Universitat Autònoma de Barcelona, AUCER, Institut d’Estudis Catalans, Universitat de Barcelona, Memorial Democràtic
Institut Ramon Muntaner
UPVD
Casa de la Generalitat a Perpinyà
Programa complert: http://www.mirmanda.com/prog/2010/poster_programa.pdf

Per a més informació:

http://mirmanda.blogspot.com, info@mirmanda.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: