V JORNADES D´ETNOBOTÀNICA EN LLENGUA CATALANA

Des de la seva primera edició el mes de maig de 2001 a Torrent (Horta Sud), les Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana han tingut un objectiu comú: reunir els investigadors, estudiosos i aficionats de l’etnobotànica catalana i servir de punt de trobada per a intercanviar idees per a la recerca i divulgació, per a la comunicació de resultats i per a l’establiment d’un col·loqui sobre la relació de les plantes i les persones en els territoris de parla catalana.

La periodicitat acordada per a la celebració d’aquest tipus de trobades va ser de dos o tres anys. Així, després de les primeres jornades l’any 2001 a Torrent, es van dur a terme les següents l’any 2004 a Viladrau (Osona), l’any 2006 a Xixona (l’Alacantí) i la passada edició el 2008 a Artà (Mallorca).

En totes les anteriors edicions el programa va ser d’estructura organitzativa semblant. Les Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana consten essencialment de diversos blocs de sessions de presentacions en forma de ponències i comunicacions per part dels participants i de la realització d’una excursió botànica guiada per tal de conèixer la flora i els usos tradicionals de la zona que acull la trobada. També, es realitzen altres activitats de caire cultural per a endinsar-se en la realitat de cada comarca.

Els propers dies 18, 19 i 20 de juny de 2010 es celebrarà la cinquena edició de les Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana a Amposta (Montsià). La seu de la trobada d’enguany serà el Museu Comarcal del Montsià, on s’hi realitzaran les sessions de presentacions. La sortida botànica i etnològica d’aquesta edició serà al Parc Natural del Delta de l’Ebre, la zona humida més important de Catalunya, i on la intervenció humana ha modelat el paisatge natural d’una manera molt evident.

Les Jornades estan organitzades des del Museu Comarcal del Montsià i el Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i compten amb la col·laboració de diferents institucions tant locals com nacionals.

En aquesta enllaç http://www.museumontsia.org/cat/agenda.asp hi podreu trobar el full d’inscripció que haureu d’omplir en cas que hi estigueu interessats en participar-hi. El termini d’inscripció per a l’assistència a les jornades finalitza el dia 11 de juny de 2010.

Pere Luque Pino i Esperança Carrió Cabrer,

en nom de l’equip organitzador

L’adreça de contacte amb nosaltres és:

vjelc2010@gmail.com

info@museumontsia.org

Els membres del comité organitzador són:

  • Pere Luque, Museu Comarcal del Montsià i Institució Catalana d’Història Natural
  • Esperança Carrió, Laboratori de Botànica (UB)
  • Àlex Farnós Bel, Museu del Montsià
  • Manolo Arrufat, Grup de Recerca Científica “Terres de l’Ebre”
  • Ferran Royo, Grup de Recerca Científica “Terres de l’Ebre”
  • Montse Parada, Laboratori de Botànica (UB)
  • Montse Rigat, Laboratori de Botànica (UB)
  • Maite Subirats, Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta
  • Xavier Abril, Parc Natural del Delta de l’Ebre


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: