Exposició “La vida a pagès. L’Estudi de la Masia Catalana”

De l’1 de juliol fins al 29 d’agost passa per Cambrils l’exposició La vida a pagès. L’Estudi de la Masia Catalana, organitzada per L’Obra Social Caixa Sabadell i i el Museu d’Història de Cambrils.
L’exposició, que inicia aquí la seva itinerància, es va poder veure la passada primavera a Sabadell. Es podrà visitar al Museu Molí de les Tres Eres (C/Via Augusta, 1) de dimarts a dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 21 h i els diumenges i els festius d’11 a 14h.
Està comissariada per Josep Font i Montserrat Solà i pretén divulgar els continguts del cèlebre Estudi de la Masia Catalana que, entre el 1923 i el 1936, van dur a terme un grup de científics i humanistes va recórrer les terres de Catalunya i les Illes Balears per documentar la vida a pagès. Aquest projecte d’investigació impulsat per Rafael Patxot aspirava a deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies, els llocs i les possessions, així com de les feines del camp, la llengua, la indumentària, les festes i els costums dels seus habitants. Retrataven aquell món on buscaven l’essència de la catalanitat i uns valors morals que veien extingir-se, en un país d’elevades migracions, d’electrificació i de mecanització del camp.
Una recerca patrocinada per l’Obra Social Caixa Sabadell i l’Obra Social “Sa Nostra”, Caixa de Balears va permetre localitzar, el 2007, la correspondència que havia generat l’Estudi. Els resultats d’aquella investigació ara es posen a l’abast de tothom a través d’aquesta exposició i d’una publicació. L’exposició és una producció de l’Obra Social Caixa Sabadell i l’Obra Social “Sa Nostra”, Caixa de Balears i ha comptat amb la col•laboració del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i de la Diputació de Barcelona.
Informació:  tel. 977 794528 (Museu d’Història de Cambrils), mhc.cambrils@altanet.org.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: