Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

Aquest dissabte 13 es presenta,  a Reus, la pàgina web del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, en el marc d’una sessió de treball en què es valoraran els resultats de experiència de recerca desenvolupada, aquest 2010, al Baix Camp i el Priorat, per tal de catalogar algunes  festes populars que caldria considerar dins patrimoni festiu de Catalunya, encara que no comptin o s’hagi demanat cap tipus de declaració patrimonial al respecte.

El Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya va ser creat l’octubre de 2006 per a inscriure-hi les festes manifestacions i celebracions comunitàries, així com els elements festius amb vigència arreu de Catalunya, difondre i protegir el nostre patrimoni festiu. Aquest catàleg, a càrrec del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, incorpora, en l’actualitat, les festes i elements festius que compten amb algun tipus de reconeixement.

A partir del treball realitzat aquest any, es mostraran les fitxes de les diverses celebracions estudiades, però també es vol reflexionar sobre els problemes que comporta establir categories en la catalogació del patrimoni festiu.

En la mateixa jornada es presentarà també el portal festesreus,.cat, impulsat per l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de Carrutxa, i la proposta de l’associació Prioritat perquè la comarca del Priorat sigui declarada com a paisatge cultural per part de la UNESCO. Són projectes en els que treballa l’entitat, en l’any que arriba als seus 30 anys d’existència.

La sessió començarà a les 10 del matí a l’Arxiu de Reus (nou edifici), C/ St Antoni M. Claret, 3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: